Bij de Regionale Motorvaardigheids Training (RMT), kom je de deskundige KNMV Gediplomeerde motorrij Instructeur tegen. Deze eendaagse praktijkcursus in je eigen regio, is een stevige training die je samen met twee andere cursisten volgt. Een uitgelezen mogelijkheid dus om je met vrienden of kennissen aan te melden!

Het ochtendprogramma staat in het teken van voertuigbeheersing. Er is veel aandacht voor de balans tussen motor en bestuurder en voor jouw kijktechniek. Een ander belangrijk onderdeel is remmen en uitwijken. 's Middags ga je de openbare weg op, waar jouw kijktechniek onder de loep wordt genomen. De instructeur observeert hoe je anticipeert en of je de goede positie op de weg inneemt. Hij beziet ook of je jouw snelheid goed aanpast, op een goede manier de bochten benadert en correct instuurt. Denk daarbij verder aan zaken als remmen bij hogere snelheden, uitwijken en keren in een beperkte ruimte. Het zijn allemaal handelingen die je in de dagelijkse praktijk regelmatig tegenkomt. De RMT is geen rijles zoals bij de gewone opleiding voor het rijbewijs wordt gegeven. Het is een speciaal ontwikkelde cursus om de vaardigheden bij het motorrijden te verbeteren, waardoor je op een veilige manier meer plezier zult beleven aan het motorrijden.


ImageSamen met je instructeur worden je vaardigheden aan het einde van de dag geëvalueerd en na de training ontvang je een certificaat en een handig naslagboekje als bewijs van deelname. Heb je jouw motor verzekerd bij KNMV Verzekeringen, dan krijg je na het volgen van de RMT gedurende twee jaren een premieverlaging van tien procent, of vraag het bij je eigen verzekering om de korting na het volgen van een voortgezette rijopleiding. Overigens kun je speciaal voor deze dag je motor aanvullend verzekeren.

Motorrijschool Johan Postema verstrekt graag nadere informatie.

De RMT wordt ondersteund door: De Regionale Organen Verkeersveiligheid in Groningen, Friesland, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland, de provincies Drenthe en Flevoland, de KNMV en de SBV.